НАУКОВА ШКОЛА «НАДІЙНІСТЬ БУДІВЕЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ»: ДОСЯГНЕННЯ І ПЕРСПЕКТИВИ - Пічугін, С. Ф. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Викладено ймовірнісний метод оцінювання надійності конструкцій. Він враховує випадковий характер навантажень і міцності сталі, сумісну дію навантажень, специфічний характер роботи й відмов сталевих елементів, вузлів і сталевих конструктивних систем у цілому. На основі розробленого методу були виконані чисельні розрахунки надійності широкого кола таких конструкцій, як підкранові балки, ферми, кроквяні балки, колони та рами. У результаті обґрунтовано коефіцієнти норм проектування та досягнуто економічного ефекту. Ключові слова: надійність, навантаження, сталеві конструкції