ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ ВИРВИ ОСІДАННЯ МОДЕЛІ ОКРЕМОГО ФУНДАМЕНТУ У ЛАБОРАТОРНОМУ ЛОТКУ - Зоценко, М. Л.; Біда, С. В.; Веденісов, А. В. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Роботу присвячено визначенню окреслень вирви осідань, що виникає при завантаженні окремих фундаментів і викликає додаткові осідання існуючих поряд будівель і споруд. Дослідження проведені на моделях у лабораторному лотку. Результати досліджень дозволяють підвищити надійність фундаментів при їх проектуванні. Ключові слова: вирва осідання, додаткові осідання, моделі фундаментів, лабораторний лоток, штамп, поверхневі марки.