МЕТОДИКА ОБЧИСЛЕННЯ НОРМАТИВНИХ ПЛОЩ ДАХУ ДЛЯ ЗОВНІШНЬОГО ВОДОСКИДУ З ПІДВІСНИМИ ВОРОНКАМИ ДЛЯ ТЕРИТОРІЇ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Кінаш, Р. І.; Гук, Я. С. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Уперше подано методику обчислення нормативних площ даху зовнішнього водоскидуз підвісними воронками, що закладені в конструкцію даху або встановлені в надкарнизнихлотках, з використанням 125-річних (1889 – 2014 рр.) спостережень за опадами на 9-тиметеостанціях Закарпатської області.Ключові слова: річні опади, рідкі та змішані опади, абсолютний добовий максимумопадів, метеостанції, висоти, висотно-опадові коефіцієнти, воронки, дахи.