НАУКОВА ШКОЛА «НАДІЙНІСТЬ БУДІВЕЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ»: ДОСЯГНЕННЯ І ПЕРСПЕКТИВИ - Пічугін, С. Ф. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Викладено ймовірнісний метод оцінювання надійності конструкцій. Він враховуєвипадковий характер навантажень і міцності сталі, сумісну дію навантажень,специфічний характер роботи й відмов сталевих елементів, вузлів і сталевихконструктивних систем у цілому. На основі розробленого методу були виконанічисельні розрахунки надійності широкого кола таких конструкцій, як підкранові балки,ферми, кроквяні балки, колони та рами. У результаті обґрунтовано коефіцієнти нормпроектування та досягнуто економічного ефекту.Ключові слова: надійність, навантаження, сталеві конструкції