МЕТОДИКА ЙМОВІРНІСНОГО РОЗРАХУНКУ ТРУБОБЕТОННИХ КОНСТРУКЦІЙ З ПОШКОДЖЕННЯМИ ТРУБИ-ОБОЛОНКИ - Семко, О. В.; Воскобійник, О. П.; Пархоменко, І. О. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Сформульовано основні критерії оцінювання технічного стану та передумовирозрахунку безвідмовності трубобетонних конструкцій (стійок), що знаходяться вексплуатації. Запропоновано методику ймовірнісного розрахунку трубобетоннихстійок, що базується на застосуванні методу імітаційного моделювання (Монте-Карло) уніфікованого апроксимуючого полінома їх несучої здатності, отриманого запланом чисельного експерименту, і дозволяє врахувати вплив різних типів наявнихмеханічних дефектів та пошкоджень труби-оболонки на фактичні показникибезвідмовності такого типу конструктивних елементів.Ключеві слова: трубобетонні конструкції, експлуатація, технічний стан,дефекти, пошкодження, труба-оболонка, безвідмовність, метод імітаційногомоделювання (Монте-Карло), чисельний експеримент, уніфікований апроксимуючийполіном