ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ ВИРВИ ОСІДАННЯ МОДЕЛІ ОКРЕМОГО ФУНДАМЕНТУ У ЛАБОРАТОРНОМУ ЛОТКУ - Зоценко, М. Л.; Біда, С. В.; Веденісов, А. В. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Роботу присвячено визначенню окреслень вирви осідань, що виникає призавантаженні окремих фундаментів і викликає додаткові осідання існуючих порядбудівель і споруд. Дослідження проведені на моделях у лабораторному лотку.Результати досліджень дозволяють підвищити надійність фундаментів при їхпроектуванні.Ключові слова: вирва осідання, додаткові осідання, моделі фундаментів,лабораторний лоток, штамп, поверхневі марки.