РОЗРАХУНОК МІЦНОСТІ СТИСНУТИХ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ КОЛОН ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ЕКСТРЕМАЛЬНОГО КРИТЕРІЮ - Лазарєв, Д. М. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Виконано дослідження розрахунку міцності центрально стиснутихзалізобетонних елементів по нормальних перерізах на основі деформаційної моделі зекстремальним критерієм міцності, що враховує вплив спадної гілки повної діаграмистиску бетону із застосуванням оптимізаційних і чисельних методів. Дослідженовплив форми поперечного перерізу залізобетонних елементів, класу бетону, процентаармування на граничну деформацію стиснутої зони бетону та міцність нормальнихперерізів таких елементів.Ключові слова: бетон, арматура, міцність, несуча здатність, залізобетоннаколона, гранична деформація, деформаційна модель, екстремальний критерій,нормальний переріз.