ТЕПЛОВІ ВПЛИВИ НА ОГОРОДЖУВАЛЬНІ КОНСТРУКЦІЇ ЗА НЕСТАЦІОНАРНИХ УМОВ - Фаренюк, Г. Г.; Філоненко, О. І. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Проведено аналіз методів дослідження теплостійкості огороджувальнихконструкцій і будівель. При розрахунках складних зовнішніх огороджувальнихконструкцій виникають проблеми побудови їх розрахункових схем, адекватних їхреальному температуро-вологісному режимові. При побудові розрахункових схемприймають рішення, які йдуть у запас підвищення термічних характеристикконструкцій. При динамічних розрахунках неадекватність розрахункових передумовможе призвести до істотних відмінностей їх результатів від реальної роботиконструкцій, а отже, й до теплових відмов. Доведено можливість використання всучасних проектних умовах розробок відомих науковців.Ключові слова: теплостійкість конструкції, теплостійкість приміщення,коефіцієнт теплопоглинання, нестаціонарний тепловий режим.