ВИКОРИСТАННЯ ТЕПЛОВОГО АКУМУЛЯТОРА ФАЗОВОГО ПЕРЕХОДУ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПУСКУ ХОЛОДНОГО ДВИГУНА ТА ЙОГО ПРОГРІВАННЯ ЗА РАХУНОК ПОЛІПШЕННЯ СУМІШОУТВОРЕННЯ - Тріфонов, Д. М.; Вербовський, В. С.; Грицук, І. В. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Розглянуто питання, пов’язане з оптимізацією витрати палива в режиміхолодного пуску й прогрівання двигуна з іскровим запалюванням. З метою забезпеченняпуску холодного двигуна та його прогрівання за рахунок поліпшення сумішоутвореннязапропоновано пристрій для акумулювання частини теплової енергії відпрацьованихгазів з використанням теплового акумулятора фазового переходу, що є одним зперспективних напрямів реалізації енергоефективних технологій на автомобільномутранспорті.Ключові слова: двигун з іскровим запалюванням, пуск холодного двигуна,тепловий акумулятор фазового переходу, фазоперехідний теплоакумулюючийматеріал.