ПОЛІПШЕННЯ ПАЛИВНОЇ ЕКОНОМІЧНОСТІ БЕНЗИНОВОГО ДВИГУНА В РЕЖИМІ ХОЛОСТОГО ХОДУ - Шуба, Є. В. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Розглянуто результати експериментальних досліджень впливу добавкиводневмісного газу на паливну економічність бензинового двигуна за роботи в різнихшвидкісних режимах активного холостого ходу. Як об’єкт досліджень використанобензиновий двигун з карбюраторною системою живлення МеМЗ-245. У результатідосліджень установлено, що добавка водневмісного газу приводить до зменшеннягодинної витрати бензину під час роботи двигуна в різних швидкісних режимахактивного холостого ходу. Доведено, що за рахунок меншого відкриття дросельноїзаслінки і часткового заміщення водневмісним газом знижується витрата повітря вусьому діапазоні частот обертання, що призведе до зменшення масових викидівшкідливих речовин з відпрацьованими газами.Ключові слова: активний холостий хід, бензиновий двигун, водневмісний газ,інтенсифікація. паливна економічність.