ПІДХІД ДО ПРОЦЕСУ ВИГОТОВЛЕННЯ БІМЕТАЛЕВИХ ЦИЛІНДРОВИХ ВТУЛОК БУРОВОГО НАСОСА ТА ЇХ ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ - Артим, В. І.; Яценко, Т. В.; Пенц, В. Ф. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
На основі експлуатаційних випробувань циліндрових втулок бурових насосівбуло встановлено, що втулки циліндрові бурових насосів, виготовлені за типовимитехнічними умовами, виходять з ладу не тільки внаслідок гідроабразивногозношування, але й при впливі корозійного розтріскування робочих поверхонь, якеінтенсифікується кавітацією в зоні переходу «втулка – поршень». Порівнянням данихвипробувань доведено, що використання біметалевих втулок збільшитьміжремонтний період і відповідно знизить ремонтні витрати. Аналізом типовоготехнологічного процесу виготовлення втулок засвідчено необхідність застосуваннябіметалевих циліндрових втулок бурових насосів.Ключові слова: буровий насос, циліндропоршнева пара, поршень, біметалевавтулка.