ОБГРУНТУВАННЯ КОРОТКОСТРОКОВОГО ПРОГНОЗУ РІВНЯ ПРОФЕСІЙНОГО РИЗИКУ - Дейнеко, Н. В.; Мішеніна, О. С. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Управління охороною праці на державному, а також на виробничому рівнях неможе бути здійснено без урахування прогнозних оцінок. Показано, що використовуючидані щодо нещасних випадків в Україні та Харківській області за 2009–2013 роки, булиотримані лінійні моделі, які можна застосовувати для короткострокового прогнозузагального професійного ризику та професійного ризику зі смертельними наслідками.Аналогічним чином були визначені моделі для провідних виробничих об’єднаньХарківщини, які зумовлюють рівень професійного ризику в області. Визначено, щозастосування прогнозних моделей дозволяє здійснювати порівняльний аналіз вжитихпрофілактичних заходів за короткостроковий та більш довгий періоди, які можнавикористовувати для короткострокового прогнозу загального професійного ризикуКлючові слова: виробничий травматизм, короткостроковий прогноз,професійний ризик, експоненціальна залежність, прогнозна оцінка.