ПІДВИЩЕННЯ НАДІЙНОСТІ Й ЕФЕКТИВНОСТІ РОБОТИ ДВОПОРШНЕВИХ РОЗЧИНОБЕТОНОНАСОСІВ З ТАРІЛЧАСТИМИ КЛАПАНАМИ ЗА РАХУНОК ВИКЛЮЧЕННЯ ПРОТИТЕЧІЙ БЕТОННОЇ СУМІШІ - Емельянова, И. А.; Задорожный, А. А.; Меленцов, Н. А. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Визначено стабільні умови роботи двопоршневих розчинобетононасосів з тарілчастими клапанами, виходячи з умов руху бетонної суміші, з урахуванням опорів, що виникають в ній. Обґрунтовано допустиму величину кута розкриття клапана α, що не допускає появи протитечій суміші. Ключові слова: бетонна суміш, трубопровід, течія суміші, в’язкість.