ОБҐРУНТУВАННЯ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖНОГО ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ ГІДРОФІКОВАНИХ БУДІВЕЛЬНИХ МАШИН - Пімонов, І. Г.; Пімонов, Г. Г. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Дослідженнями встановлено, що раціональне, за критерієм найбільшої корисної потужності, значення температури(в’язкості) робочої рідини залежить від технічного стану насоса. Найбільшу корисну потужність досягнуто оптимізацією співвідношення між втратами тиску, внутрішніми витоками в складових гідропривода і витратами потужності системи охолодження на забезпечення раціональної температури робочої рідини. Застосування раціонального температурного режиму доцільне та є невикористаним резервом енергозбереження і підвищення ефективності експлуатації гідроприводів мобільних машин. Ключові слова: будівельна машина, гідропривід, енергозбереження, корисна потужність, раціональний температурний режим.