РОЗРАХУНОК РІВНЯ НАДІЙНОСТІ ЛІНІЙНОЇ ЧАСТИНИ ПІДЗЕМНИХ МАГІСТРАЛЬНИХ ТРУБОПРОВОДІВ - Пічугін C. Ф.; Винников, П. Ю. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Виведено параметри кореляційної функції та спектральної щільності випадкового стаціонарного ергодичного процесу неоднорідності ґрунтових умов за довжиною трубопроводу. Отримано значення рівня надійності лінійної частини підземного магістрального газопроводу за параметром нерівномірних осідань та сумарних поздовжніх напружень. Ключові слова: випадкова функція неоднорідності ґрунтових умов, кореляційна функція, спектральна щільність, підземний трубопровід.