ВИЗНАЧЕННЯ ГОРИЗОНТАЛЬНОГО НАВАНТАЖЕННЯ НА ВЕРТИКАЛЬНІ СТІНИ ЄМНІСНИХ КОНСТРУКЦІЙ ЗА РІЗНИМИ НОРМАМИ - Бібік, М. В.; Мороз, П. С. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Наведено аналіз світових норм з визначення тиску сипких матеріалів на вертикальні стіни ємнісних конструкцій. Для спектра силосних конструкцій визначено тиск від дії сипких матеріалів відповідно до українських і європейських норм. Наведено аналіз результатів. Указано на недоліки та відмінності різних норм. Ключові слова: силос, бункер, теорія Янсена-Кенона.