ВИЗНАЧЕННЯ МАКСИМАЛЬНОЇ ДОВЖИНИ АРМУВАННЯ CFA ПАЛЬ, ЩО ПРАЦЮЮТЬ НА СТИСК У СЛАБКИХ ҐРУНТАХ - Харченко, М. О.; Харченко, М. О.; Фiлiмонов В. В. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Проаналізовано методики різних країн світу щодо розрахунку стовбура буроін’єкційних паль великого діаметра(Continuous Flight Auger – CFA), що працюють на стиск, за міцністю їх матеріалу в умовах залягання з поверхні значної товщі слабких ґрунтів. Запропоновано удосконалити рекомендації державних норм України щодо вибору максимальної довжини армування стовбураCFA. Ключові слова: CFA палі, поздовжній згин, слабкі ґрунти, довжина армування.