РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ СОНЯЧНОГО КОЛЕКТОРА - Кутний, Б. А.; Осіпа, М. В. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Виконано аналіз розробленої експериментальної конструкції сонячного колектора та розраховано його тепловий баланс, ККД, визначено основні складові втрат енергії у навколишнє середовище та їхнє співвідношення на основі результатів серії досліджень установки в літній період у звичайному робочому режимі та в режимі стагнації. Ключові слова: сонячний колектор, геліоустановка, сонячна батарея.