МЕТОДИ МОДЕЛЮВАННЯ КОМПОЗИТНИХ МАТЕРІАЛІВ І КОМПОЗИТНИХ КОНСТРУКЦІЙ В ПК «ЛІРА-САПР» - Barabash, M. S.; Genzerskyi, I. V.; Pikul А.V. А. V.; Bashynska О. Yu (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
У статті розглянуто процес моделювання підсилення конструкцій композитними матеріалами в програмному комплексі «ЛІРА-САПР» зі здійсненням перевірки несучої здатності підсилених елементів в програмі «ЕСПРІ». Запропоновано алгоритм розрахунку об’єктів будівництва при зміні проектної ситуації з урахуванням моделювання підсилення конструкції. Досліджено процес моделювання підсилення конструкцій металевою обоймою. Наведено приклад чисельного моделювання підсилення рами, з підбором та перевіркою композитного матеріалу.