НАВАНТАЖЕННЯ КОНСТРУКТИВНИХ ЕЛЕМЕНТІВ ВЕЛИКОГАБАРИТНИХ ОБЕРТОВИХ АГРЕГАТІВ ПІД ЧАС ТРИВАЛОЇ ЕКСПЛУАТАЦІЇ: НАВАНТАЖЕННЯ КОНСТРУКТИВНИХ ЕЛЕМЕНТІВ ВЕЛИКОГАБАРИТНИХ ОБЕРТОВИХ АГРЕГАТІВ ПІД ЧАС ТРИВАЛОЇ ЕКСПЛУАТАЦІЇ - Kychma, A. O.; Predko, R. Ya. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Реалізовано методику для визначення сумарного кута перекосу зубців вінцевої пари з врахуванням похибок виготовлення і взаємного розташування зубчастих коліс відкритої передачі. На основі експериментальних даних визначено можливий діапазон сумарного кута перекосу за різних умов експлуатації великогабаритних обертових агрегатів. Розроблено алгоритм і методику розрахунку навантаження конструктивних елементів тривало експлуатованих обертових агрегатів під час перехідних і стаціонарних режимів роботи електромеханічного приводного механізму з урахуванням нерівномірності кута повороту вінцевого колеса. Запропоновано практичні рекомендації з удосконалення конструкції відкритої зубчастої передачі і системи регулювання кінематичних параметрів приводу великогабаритних обертових агрегатів.