ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНОГО ПРОЕКТУВАННЯ І РЕКОНСТРУКЦІЇ ВУЛИЧНО-ДОРОЖНЬОЇ МЕРЕЖІ МІСТ - Lytvynenko, T. P.; Gasenko, L. V.; Sharyi, G. I. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Визначено основні проблеми, пов’язані з організацією руху транспорту і пішоходів у сучасних містах. Розглянуто світовий досвід проектування й реконструкції вулично-дорожньої мережі міст. Виявлені фактори, які визначають сучасні тенденції та особливості проектування і реконструкції вулично-дорожньої мережі населених пунктів України. Розглянуто й обґрунтовано пріоритети вулично-дорожнього руху, що впливають на її формування і розвиток. Сформульовано основні цілі, які мають бути досягнуті при пристосуванні проектів будівництва та реконструкції міських вулиць до зміни пріоритетів, котра відбулась у теорії транспортного планування.