ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ПІДСИЛЕННЯ ПЛИТ ПЕРЕКРИТТЯ ЗА РІЗНИМИ ТЕХНОЛОГІЯМИ - Molodid, O. S. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Наведено результати дослідження техніко-економічних показників різних методів підсилення монолітної залізобетонної плити перекриття, а саме: підведенням металевих балок з установленням додаткових опор, зовнішнім армуванням розтягнутих зон за технологією «МАПЕІ», приклеюванням металевих пластин і вуглецевого волокна за розробленою технологією. Установлено, що найвищі показники вартості матеріалів, трудомісткості та заробітної плати на виконання робіт має варіант підсилення плити перекриття підведенням металевих конструкцій, а найнижчі – варіанти підсилення плити перекриття за технологією «МАПЕІ» й приклеюванням вуглецевого волокна за розробленою технологією. З’ясовано, що вартість матеріалів на підсилення плити в розробленій технології з приклеюванням сталевих пластин найнижча, але трудомісткість, заробітна плата та тривалість виконання робіт за такою технологією значно вищі за інші досліджувані технології підсилення зовнішнім армуванням.