ВИКОРИСТАННЯ ДАНИХ ВИПРОБУВАНЬ ПАЛЬ СТАТИЧНИМИ ТА ДИНАМІЧНИМИ НАВАНТАЖЕННЯМИ В АСТАНІ, КАЗАХСТАН - Zhussupbekov, A. Z.; Shakhmov, Z. A.; Tleulenova, G. T.; Akhazhanov, S. B. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Наведено результати аналізу різних випробувань збірних паль. Оцінено роботу збірних паль у надзвичайних ґрунтових умовах Астани (Казахстан) та їх взаємодію з оточуючим ґрунтом. Представлено дані статичних та динамічних випробувань паль у надзвичайно складних ґрунтових умовах. Визначено несучу здатність паль з використанням отриманих результатів. Відповідно до результатів випробувань паль (30,0 см), несуча здатність склала 911 кН, несуча здатність рухомих паль залежно від результатів ТЗ становила 878 кН. Представлене дослідження має важливе значення для розуміння взаємодії системи паля – ґрунт з проблематичним ґрунтом.