ТРИВАЛІ ОСІДАННЯ БАГАТОПОВЕРХОВОГО БУДИНКУ НА ОСНОВІ, АРМОВАНІЙ ҐРУНТОЦЕМЕНТНИМИ ЕЛЕМЕНТАМИ - Vynnykov, Yu. L.; Miroshnychenko, I. V.; Landar О. М.; Zotsenko V. М.; Omelchenko, P. M. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Наведено методику та результати багаторічних геодезичних спостережень за осіданнями дев’яти-десятиповерхового будинку зі стрічковими монолітними фундаментами на піщаній і заторфованій основі, посиленій ґрунтоцементними елементами, в процесі його зведення та експлуатації. Обґрунтовано коректність використання пружно-пластичної моделі з критерієм міцності Мора-Кулона та плоскої задачі методу скінченних елементів для оцінювання деформованого стану системи «стрічковий фундамент – армований шар ґрунту – природна основа».