ДИСКРЕТНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ГЕОМЕТРИЧНИХ ОБРАЗІВ ОБ’ЄКТІВ ПРОЕКТУВАННЯ СУПЕРПОЗИЦІЯМИ ОДНОВИМІРНИХ ЧИСЛОВИХ ПОСЛІДОВНОСТЕЙ З УРАХУВАННЯМ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО НАВАНТАЖЕННЯ - Воронцов, О. В.; Воронцова, І. В. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Запропоновано новий спосіб дискретного моделювання об’єктів проектування на основі геометричного апарату суперпозицій, що дозволяє одержувати формули, які зв’язують значення скінченного ряду довільних членів послідовностей за довільними вихідними даними (координатами несуміжних членів даних послідовностей) за рахунок варіювання величинами коефіцієнтів суперпозиції та вибору функції розподілу зовнішнього навантаження. Досліджено дискретні аналоги поліноміальних функціональних залежностей, сформованих суперпозиціями точкових множин з урахуванням зовнішнього навантаження. Ключові слова: дискретне моделювання, дискретні аналоги, рекурентні формули, числові послідовності, функціональне навантаження, геометричний апарат суперпозицій.