Підвищення ефективності роботи гвинтового вузла штукатурних установок - Сальніков , Р. Ю; Рудик , Р. Ю. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2023)
У статті розглядається критична необхідність підвищення ефективності гвинтових агрегатів у малогабаритних штукатурних установках для перекачування розчинів у будівельній галузі. Проводиться комплексний аналіз існуючих конструкцій штукатурних агрегатів, оцінка їх відповідних переваг і недоліків. Крім того, у статті пропонується ретельний огляд різних типів розчинонасосів і пов’язаних з ними параметрів, що забезпечує цілісне розуміння поточних технологій перекачування розчинів. Основним завданням дослідження є проведення порівняльного аналізу існуючих конструкцій малогабаритних штукатурних агрегатів, основною метою якого є підвищення ефективності процесів перекачування розчину. Це включає в себе детальний аналіз операційних механізмів і показників продуктивності цих підрозділів з метою визначення областей для вдосконалення та оптимізації. У статті також введено математичні моделі, які відіграють вирішальну роль у визначенні коефіцієнтів, що враховують нерівномірність умов кінцевого стану бетонної суміші. Ці моделі допомагають розрахувати необхідний тиск для оптимального наповнення робочого циліндра бетонною сумішшю, тим самим сприяючи загальній ефективності та результативності процесу перекачування. У статті досліджено застосування інноваційних технологій і матеріалів для підвищення ефективності та функціональності шнекового агрегату. Впроваджуючи передові досягнення та матеріали, мета полягає в тому, щоб підвищити продуктивність і експлуатаційні можливості штукатурних установок малого розміру, що в кінцевому підсумку призведе до покращення процесів перекачування розчину в будівельній галузі. Підсумовуючи, стаття є цінним ресурсом для професіоналів, дослідників і зацікавлених сторін у галузі, які прагнуть підвищити ефективність штукатурних установок малого розміру та оптимізувати процеси перекачування розчину в будівництві. Він містить повний огляд поточного стану штукатурних установок і технологій накачування розчину, а також пропонує розуміння можливих областей для вдосконалення та інновацій.
Keywords: гвинтовий вузол; штукатурний агрегат; будівельний розчин; продуктивність; перекачування; розчинонасос