ОБҐРУНТУВАННЯ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖНОГО ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ ГІДРОФІКОВАНИХ БУДІВЕЛЬНИХ МАШИН - Пімонов, І. Г.; Пімонов, Г. Г. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Дослідженнями встановлено, що раціональне, за критерієм найбільшої корисноїпотужності,  значення  температури(в’язкості)  робочої  рідини  залежить  відтехнічного стану насоса. Найбільшу корисну потужність досягнуто оптимізацієюспіввідношення  між  втратами  тиску,  внутрішніми  витоками  в  складовихгідропривода  і  витратами  потужності  системи  охолодження  на  забезпеченняраціональної  температури  робочої  рідини.  Застосування  раціональноготемпературного режиму доцільне та є невикористаним резервом енергозбереження іпідвищення ефективності експлуатації гідроприводів мобільних машин.Ключові  слова:  будівельна  машина,  гідропривід,  енергозбереження,  кориснапотужність, раціональний температурний режим.