ЛАБОРАТОРНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ АГРЕСИВНИХ СКЛАДОВИХ БУРОВОГО ШЛАМУ НА ФІЗИКО-МЕХАНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ҐРУНТОЦЕМЕНТУ - Тимофєєва, К. А. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Проаналізовано сучасні методи утилізації бурових відходів, способиспорудження, експлуатації, ліквідації шламових амбарів. Подано результатилабораторних досліджень впливу агресивних складових бурового шламу на фізико-механічні характеристики ґрунтоцементну та представлено спосіб гідроізоляціїшламового амбару ґрунтоцементним протифільтраційним екраном.Ключові слова: буровий шлам, шламовий амбар, гідроізоляція, ґрунтоцемент.