РАЦІОНАЛЬНЕ ПРОЕКТУВАННЯ АВТОМАТИЧНОГО ВОДЯНОГО ПОЖЕЖОГОСІННЯ ДЛЯ ВИСОТНИХ БУДІВЕЛЬ - Чернецкая, И. В.; Истомина, О. С.; Полищук, А. В. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
У результаті проведених досліджень розроблені конструктивні рішення, якідозволяють підвищити ефективність та надійність роботи систем автоматичногопожежогасіння висотних будівель зі скляними фасадами та забезпечують суттєвуекономію матеріальних ресурсів.Ключові слова: висотна будівля, хмарочос, пожежогасіння, автоматичнасистема пожежогасіння, спринклер.