Діагностика несучих будівельних конструкцій підприємств будівельної індустрії, що працюють під впливом технологічних рідин - Семко, Олександр; Авраменко, Юрій; Зигун, Аліна; Петрікей, Ігор; Плешинець, Артем (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2024)
Діагностування несучих конструкцій на підприємствах будівельної галузі, які піддаються впливу технологічних рідин, представляє унікальний комплекс завдань. Ці рідини, від корозійних хімікатів до абразивних суспензій, можуть значно прискорити руйнування бетону, сталі та інших будівельних матеріалів. Ефективна діагностика вимагає багатостороннього підходу, який враховує конкретні рідини, їх концентрацію, температуру та тривалість впливу. Візуальні перевірки, доповнені такими методами неруйнівного контролю, як ультразвуковий контроль, георадар і ехо-сигнал, мають вирішальне значення для виявлення прихованих пошкоджень, таких як корозія, розтріскування та розшарування. Крім того, відбір проб матеріалу та лабораторний аналіз забезпечують остаточну оцінку ступеня хімічного впливу та його впливу на цілісність конструкції. Зрештою, комплексна програма діагностики дозволяє приймати обґрунтовані рішення щодо ремонту, відновлення або навіть заміни пошкоджених конструкцій, забезпечуючи безпеку та безперервність роботи підприємства.
Keywords: технічний стан; будівельні конструкції; підсилення