Мобільний гравітаційний бетонозмішувач примусової дії - Васильєв, Євген; Тараненко, Дмитро (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2024)
У статті розглянуто конструкцію малогабаритного гравітаційний бетонозмішувач примусової дії, який міг би бути ефективним у приготуванні бетонних сумішей за рахунок поєднання принципів роботи бетонозмішувачів гравітаційної і примусової дії. Припускається, що зазначена конструкція малогабаритного гравітаційно-примусового бетонозмішувача виявиться перспективною та інноваційною у сфері приготування будівельних сумішей. Її унікальність полягає в тому, що вона успішно поєднує переваги як гравітаційних, так і примусових бетонозмішувачів, а також ефективно вирішує проблеми, що виникають при їхньому застосуванні на будівельних майданчиках. Також у статті проаналізовано аналоги існуючих бетонозмішувачів гравітаційної дії і примусової дії. Досліджено процеси виникаючі при обох видах змішування сумішей в існуючих аналогах, які виконують дані операції перемішування на будівельних майданчиках. Передбачається, що дана конструкція забезпечує високу ефективність змішування, має покращену енергоефективність серед аналогів, надійність своїм розташуванням вузлів. Один із головних плюсів запропонованої конструкції полягає в малогабаритності конструкції, що сприяє полегшенню транспортування її по будівельному майданчику. Це не тільки збільшує ефективність робіт, але й робить процес будівництва економічно вигіднішим. Розроблена конструкція є достатньо компактною та універсальною. Додатковою перевагою є універсальність конструкції, яка дозволяє розміщувати обладнання в будь-якому місці будівельних робіт. Це робить змішувач гнучким і адаптованим до різних умов та завдань на будівельному майданчику. Вона забезпечує ефективне змішування будівельних розчинів у встановленому об'ємі, забезпечуючи при цьому енергоефективність змішування. Однак вона також має переваги завдяки об'єднанні виникаючих процесах в обох видах змішувачів, а також можливості розміщення обладнання в будь-якому місці будівельних робіт. Загалом, дана конструкція гравітаційно-примусового бетонозмішувача видається перспективною і обіцяючою, вирішуючи численні технічні та економічні аспекти, пов'язані з будівництвом
Keywords: змішувач; гравітаційний; примусовий; суміш; малогабаритність; лопатка; вісь; вал; енергоефективність; продуктивність; однорідність суміші