ОСНОВИ ТА АЛГОРИТМИ ВИРІШЕННЯ ЗАДАЧ ЗАГАЛЬНОЇ ТЕОРІЇ МІЦНОСТІ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ЕЛЕМЕНТІВ ПРИ СКЛАДНИХ НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНИХ СТАНАХ - Mitrofanov, V. P.; Pinchuk N.M., N. M. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Загальна теорія міцності залізобетонних елементів (ЗТМЗБЕ) пройшла довгу та всебічну апробацію і показала значні переваги: добру збіжність з експериментами, істотний економічний ефект, єдиний метод розв’язання для різних проблем міцності. Розроблюються прості методи практичного розрахунку за ЗТМЗБЕ, доступні для використання проектувальниками і студентами. Викладаються алгоритми розрахунку двох практично важливих задач: перевірки міцності та підбору необхідної арматури. Розв’язання задач представлено «ручним» методом та з використанням широко відомого та простого у використанні програмного комплексу MS Excel. Наведені результати експериментальної перевірки ЗТМЗБЕ які показали добру збіжність теоретичної міцності з експериментальною
Keywords: елемент конструкції; міцність похилого та нормального перерізів; оптимізаційний розрахунок