ДОСВІД ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ БУДІВНИЦТВА ВИЩОЇ КВАЛІФІКАЦІЇ В БІЛОСТОЦЬКІЙ ПОЛІТЕХНІЦІ - Nesterenko, M. P.; Dubrovskyi, О. А.; Kaiurin, А. S. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2018)
Викладено відомості про процес навчання студентів-будівельників у Польщі: які дисципліни вивчалися та які проекти були виконані. Описано структурні підрозділи університету – бібліотека та факультети: архітектурний, будівництва та охорони навколишнього середовища, електричний, інформатики, механіки (мехатроніки), менеджменту, лісничий, кількість студентів і викладачів. Відзначено особливості навчального процесу й склад навчальних дисциплін. Наведено основні принципи викладання, різноманітні методи відображення інформації. Зазначено результати порівняння освітніх процесів в України та Польщі.
Keywords: Білостоцька політехніка; узгодження навчальних дисциплін; сталезалізобетонні конструкції; бетони спеціального призначення; залізобетонні конструкції; конструкції зі сталі; будівельна механіка; дерев’яні та кам’яні конструкції; основи і фундаменти; вступний іспит