ПОРІВНЯННЯ ВЕЛИЧИН МОДУЛЯ ДЕФОРМАЦІЇ ГРУНТУ, ОДЕРЖАНОГО ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ЛАБОРАТОРНИХ ТА ПОЛЬОВИХ ВИПРОБУВАНЬ - Poklonskyi, S. V.; Korniyenko, M. V. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Модуль деформації ґрунту значною мірою залежить від методу його отримання. Існують різні методи визначення Е. При компресійному стискуванні ґрунту використовується кільце невеликого розміру. Це обумовлює ряд факторів, що впливають на результати тесту. Наведено модуль деформації ґрунту, отриманий польовим і лабораторним методами, і порівняння їх величин. Довгий час вважалося, що одометричний модуль деформації пісків практично не відрізняється від штампового, а тому не наводяться перехідні коефіцієнти для цього ґрунту. Однак експериментально встановлено, що результати одометричних випробувань пісків потребують коригування.
Keywords: одометричний модуль деформації; штамповий модуль деформації; польові та лабораторні випробування ґрунту