НАДІЙНІСТЬ ЛІНІЙНОЇ ЧАСТИНИ ПІДЗЕМНИХ МАГІСТРАЛЬНИХ ТРУБОПРОВОДІВ - Пічугін, С. Ф.; Зима, О. Є.; Винников, П. Ю. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Визначено закони розподілу випадкових величин навантажень та впливів напідземний трубопровід. Удосконалено методику розрахунку рівня надійності лінійноїчастини підземного магістрального трубопроводу у техніці випадкових величин.Вперше отримано значення надійності лінійної частини підземних магістральнихтрубопроводів за параметром сумарних поздовжніх напружень.Ключові слова: випадкова величина, внутрішній робочий тиск, температурнийперепад, кривизна трубопроводу, лінійна частина підземного магістральноготрубопроводу.