Розроблення модуля управління науковою та науково-технічною діяльністю кафедри конструкцій з металу, дерева та пластмас - Dmytrenko, Tatyana; Dmytrenko, Andriy; Derkach, Tatyana; Klochko, Lina (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2019)
Розглянуто проблеми інформатизації суспільства, яке вимагає побудови сучасних інформаційних систем управлін-ня різними об’єктами. Проаналізовано теоретичні та методологічні аспекти вдосконалення ведення звітності у ви-щих навчальних закладах. Особливу увагу приділено детальному опису й аналізу існуючих сервісів ведення облікунаукової діяльності вищих навчальних закладів. Виявлено та обґрунтовано необхідність створення модуля управлін-ня науковою й науково-технічною діяльністю, який дозволить оптимізувати процедуру ведення звітів про наукову,науково-технічну та інноваційну діяльність, розширити можливості для аналізу результатів, забезпечити прозорість іоб’єктивність у процедурі оцінювання діяльності викладачів. Наведено основні критерії автоматизованої інформа-ційної системи. Представлено розроблені розділи технічного завдання. Передбачено виконання вимог реалізації ін-формаційної системи у вигляді Web-додатка. Наведено опис концептуальної схеми за допомогою узагальненихконструкцій блоків та розроблену ER-модель. Розраховано мінімальну конфігурацію сервера. На основі виконаногодослідження запропоновано програмно реалізований модуль управління науковою та науково-технічною діяльністюкафедри конструкцій з металу, дерева та пластмас (КМДіП), у якому враховано недоліки існуючих інформаційнихсистем управління. Система забезпечує публікування наукових матеріалів, можливість перевірки тексту на унікаль-ність і генерування автоматичних звітів, що значно полегшить роботу викладача чи наукового діяча, виконує розме-жування користувальницької та адміністративної частин програмного комплексу, автоматичне формування звітівпро наукову, науково-технічну й інноваційну діяльність та надає можливість розроблення чи додавання (поповнен-ня) нових публікацій і їх категорій.
Keywords: інформаційна інтелектуальна система управління; інтелектуальний модуль,; семантичний аналіз тексту; наукова діяльність