ОСОБЛИВОСТІ ІНЖЕНЕРНО-ГЕОЛОГІЧНОЇ БУДОВИ СХИЛІВ ЛЕСОВИХ ПЛАТО - Ягольник, А. М. (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Досліджено причини виникнення локальних зсувів схилів лесових плато. З’ясованопричини появи локальних зсувів, пов’язаних з наявністю улоговин у водотривкому шарі,які перекриті антропогенними, делювіальними та корінними лесовими ґрунтами. Наоснові аналізу побудованих карт водотривкого шару виявлено різновиди улоговиннихзсувів. Надано характеристику улоговин залежно від їх залягання на території схилів іплато. Побудована карта рельєфу водотривкого шару дозволяє прогнозувати місцяможливого розвитку зсувних явищ на схилах.Ключові слова: улоговина, зсувний та зсувонебезпечний схил, водотривкий шар,фільтраційний тиск, лесові ґрунти.